Zpět  

Adaptační kurz 5.9.2023

Adaptační kurz

Hned druhý den nového školního roku, dne 5.9.2023, se 15 žáků 5.třídy vydalo na třídenní adaptační kurz do obce Potštejn. Doprava vlakem a autobusem vyžadovala, že každý bude mít tolik věcí, kolik unese v batohu. Do místa konání, western kempu Vochtánka, tak mnozí docházeli překvapení vlastní silou. Hry zaměřené na prohloubení vztahů mezi dětmi, seznámení se s třídní učitelkou, posílení důvěry a spolupráce vypukly ještě před osídlením chatek a trvaly s přestávkami až do čtvrtečního dopoledne.

Prosluněné dny jsme využili od rána až do tmy, Divoká Orlice nám zpříjemnila horká odpoledne a oheň chladné večery.

Celé tři dny panovala příjemná atmosféra i přesto, anebo i právě proto, že na cestě prozkoumávání svých schopností a svého místa ve třídě mnozí procházeli jistou mírou nepohodlí, kterou překonali ať již díky sobě nebo skupině.

Děti si odvážejí spoustu vzpomínek a snad nejen větší důvěru samy v sebe, ale i důvěru v nás, jejich vyučující.

O svůj pohled se rozhodla podělit i jedna z účastnic, žákyně 5. třídy, Karolína Procházková:

V úterý 5.9.2023 se žáci páté třídy vydali na adaptační kurz, který se konal ve Western kempu Vochnátka v Potštejně. Cílem pobytu bylo seznámení s novou třídní učitelkou Zdeňkou Kolbábkovou a utužení kolektivu. Náplní kurzu byli různé hry, jejichž cílem byla spolupráce žáků s paní učitelkou. Nejsilnějším momentem pobytu byla noční procházka lesem. Tři dny utekly velmi rychle a brzy se jelo domů. Myslím, že mluvím za všechny, když řeknu že všechny dny byly skvělé a vše se vydařilo.

Autor: Gabriela Zemanová, Karolína Procházková