Školní jídelna
Plán vedoucí školní jídelny – 2021
Vnitřní řád ŠJ – 2021
Provozně sanitační řád školní jídelny – 2021
Vážení rodiče,
žáci 4., 5., 6. a 9. ročníku jsou automaticky odhlášeni do 26.11.2021.
Pokud půjdou do školy dříve, nahlaste den předem obědy.
E mail : sj.kuncina@seznam.cz, mobil : 731407469, 732759715,
Děkuji za pochopení Lenka Skácelíková

Skácelíková Lenka

Hmotnost jedné porce v hotovém stavu v gramech
V rámci projektu ,, Mléko do škol", dostala každá třída ochutnávkový koš, kde byly připraveny pro děti mléčné výrobky.
– BIO sýrové tyčinky Matylda
- 40% plátkový sýr Eidam
- 45% plátkový sýr Kralevic
- 48% plátkový sýr Gouda
- žervé s pažitkou
- žervé s kapií
|
l. |
ll. |
lll. |
D |
Houskový knedlík |
96 |
112 |
144 |
160 |
Bramborový knedlík |
120 |
140 |
160 |
200 |
Bramborová kaše |
150 |
175 |
200 |
250 |
Brambory vařené |
150 |
175 |
200 |
250 |
Rýže dušená |
96 |
112 |
128 |
160 |
Těstoviny |
120 |
140 |
160 |
200 |
Kuřecí maso |
37,2 |
43,4 |
49,6 |
62 |
Hovězí maso |
36 |
42 |
48 |
60 |
Vepřové maso |
37,2 |
43,4 |
49,6 |
62 |
Sekaná |
60 |
70 |
80 |
100 |
Rizoto |
168 |
196 |
224 |
280 |
Zapečené těstoviny |
210 |
245 |
280 |
350 |
Čočka na kyselo |
150 |
175 |
200 |
225 |
Hrachová kaše |
180 |
210 |
240 |
300 |
Špenát – zelí |
66 |
77 |
88 |
110 |
Omáčka |
90 |
105 |
120 |
150 |
Alergeny ve školních jídelnách
Povinnost poskytování informací o potravinách spotřebitelům vyplývá z Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č.1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, které nabývá účinnosti dne 13.prosince 2014.Dále je zde platná vyhláška č.113/2005 Sb.,o způsobu označování potravin, ve znění pozdějších předpisů- dle § 8,odst. 10.
Od 13.prosince 2014 je povinností školní jídelny informovat strávníka o tom, zda se v nabízeném pokrmu vyskytují látky nebo produkty vyvolávající alergii.
Jedná se o 14 vybraných alergenů.Každý strávník si musí tyto látky hlídat sám.Jídelna má pouze funkci informační, nikoli povinnost zajistit dietní stravování odpovídající individuálním dietním požadavkům.
Přítomnost alergenů v pokrmu a nápoji bude označena na jídelním lístku číslem.Seznam alergenů najdete na našich webových stránkách, na nástěnce vedle jídelníčku a ve školní jídelně.
Připravila: Lenka Skáceliková<strong
Seznam alergenů
Dne 30. 6. 2022 se nevaří -den vydávání vysvědčení.
Přeplatky za obědy budou vráceny na Vaše účty první týden v červenci.
Kolektiv školní jídelny přeje krásné a pohodové prázdniny

Publikováno: před měsícem
Publikováno: před jedním rokem
Ochutnávka – fy Bovys 2022
I v letošním školním roce pro nás firma BOVYS zorganizovala oblíbenou ochutnávku exotického ovoce a zeleniny. Děti se díky tomuto doprovodnému programu seznámily s méně obvyklými plody.
Ochutnávkia – fy BOVIS – 2022
Lenka Skácelíková
Publikováno: před třemi roky
Dne 26.10.2018 se ve školní jídelně uskutečnila akce " Zdravé stravování ". Gastropromotér Zbyněk Diatka z firmy Podravka, seznámil děti s potravinami zdravé stravy ( pohanka, červená čočka, bulgur…).
Vyprávěl o původu, pěstování, skladování, způsobu dopravy a zpracovávání potravin. Na ochutnávku připravil malé občerstvení : pomazánku z červené čočky, pomazánku z pohanky, bulgurový dezert s tvarohem.
Kolektiv školní jídelny děkuje Firmě Podravka a třídním učitelům za pohodový průběh akce.
Pokračování tohoto článku 
Publikováno: před čtyřmi roky
Dne 14.6.2016 se ve školní jídelně konala akce pod názvem " ZDRAVÝ OBĚD ". Gastropromotér Zbyněk Diatka, ve spolupráci s kuchařkami školní jídelny, připravil pro děti lososa na másle se špenátovým bulgurem. Akce se vydařia a doufám, že si i všichni pochutnali.
Pokračování tohoto článku 
Publikováno: před šesti roky