slideshow-img

Školní jídelna

cocka-vejce-chleb  

Plán vedoucího školní jídelny

Vnitřní řád školní jídelny

Provozně – sanitační řád školní jídelny 

       


 

               Školní stravování

 1.       Způsob hrazení úplaty za školní stravování

 

  • Platby za stravné musí být provedeny pravidelně každý měsíc
  • Platba se provádí předem, úhrada stravného musí být provedena do 25 v měsíci / příklad: na měsíc září zaplatit do 25. srpna /
  • Platba se provádí bezhotovostně trvalým příkazem na účet 30015–1284758319/0800, variabilní symbol je vždy evidenční číslo strávníka, do kolonky pro příjemce vepsat jméno žáka
  • Trvalý příkaz k platbě se zadává pouze na školní rok od srpna do května  
  • V případě nezaplacení obědů ve stanoveném termínu/ do 25 v měsíci/ není strávníkovi oběd vydán
  • Přeplatky na stravném se vracejí na konci školního roku
  • Případné dotazy: 731 407 469, 732 759 715, e-mail: sj.kuncina@seznam.cz
 

 2.      Podmínky přihlašování a odhlašování strávníků a jídel

 

  • Strávník je přihlášen ke stravování po vyplnění přihlášky ke stravování.
  • Přihláška musí být kompletně vyplněná.
  • Žáci i zaměstnanci mají právo odebrat oběd ze školní jídelny, pouze jsou-li přítomni ve škole.
  • Na vrácení stravného má strávník nárok, pokud oběd byl odhlášen včas.
  • Odhlašování obědů do 12,00 hodin/ 605 930 871 /
  • První den nepřítomnosti/nemoci/ je možné neodhlášený oběd odebrat do jídlonosičů/ 11,00 – 11,25 /
  • Ukončení stravování je nutné oznámit vedoucí školního stravování.
  • V době prázdnin a ředitelského volna je každý strávník automaticky odhlášen

 

Sazby stravného jsou stanoveny vyhláškou podle věkových skupin žáků, do kterých jsou zařazeni na dobu školního roku, ve kterém dosahují určeného věku.

 

1.9.2011 – 31.8.2015      22Kč    doporučená měsíční úhrada    462Kč

1.9. 2007 – 31.8.2011     24Kč    doporučená měsíční úhrada    504Kč   

1.9.2005 – 31.8.2007      25Kč    doporučená měsíční úhrada    525Kč           

Skácelíková Lenka

 


jidlo

Hmotnost jedné porce v hotovém stavu v gramech


 
 

V rámci projektu ,, Mléko do škol", dostala každá třída ochutnávkový koš, kde byly připraveny pro děti mléčné výrobky.

 

– BIO sýrové tyčinky Matylda

 - 40% plátkový sýr Eidam

 - 45% plátkový sýr Kralevic

 - 48% plátkový sýr Gouda

 - žervé s pažitkou

 - žervé s kapií

   mleko-do-skol-2021-001
mleko-do-skol-2021-002 mleko-do-skol-2021-003 mleko-do-skol-2021-004 mleko-do-skol-2021-005 mleko-do-skol-2021-006

 


 
Alergeny ve školních jídelnách

Povinnost poskytování informací o potravinách spotřebitelům vyplývá z Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č.1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, které nabývá účinnosti dne 13.prosince 2014.Dále je zde platná vyhláška č.113/2005 Sb.,o způsobu označování potravin, ve znění pozdějších předpisů- dle § 8,odst. 10.

Od 13.prosince 2014 je povinností školní jídelny informovat strávníka o tom, zda se v nabízeném pokrmu vyskytují látky nebo produkty vyvolávající alergii.
Jedná se o 14 vybraných alergenů.Každý strávník si musí tyto látky hlídat sám.Jídelna má pouze funkci informační, nikoli povinnost zajistit dietní stravování odpovídající individuálním dietním požadavkům.
Přítomnost alergenů v pokrmu a nápoji bude označena na jídelním lístku číslem.Seznam alergenů najdete na našich webových stránkách, na nástěnce vedle jídelníčku a ve školní jídelně.

Připravila: Lenka Skáceliková<strong

Seznam alergenů




Ovoce do škol – 2020

 
V rámci projektu „Ovoce a zelenina do škol“, obdržela každá třída ochutnávkový koš. Děti tak měly možnost ochutnat méně známé plody.

mango – nazýváno ovocem bohů
granátové jablko – neboli marhanik granátový
nashi – japonská nebo korejská hruška, chutná jako kombinace hrušky s jablkem
mochyně peruánská – je označována za třešeň Inků
dračí ovoce – překrásný plod kaktusů rostoucích v Mexiku
avokádo – zdroj minerálních látek: draslíku,fosforu,magnezia     zdroj vitamínů C,E,K,B,
kiwi – pochází z Číny
ředkev bílá – obsahuje hořčík,draslík,železo
Big grin
Lenka Skácelíková

Pokračování tohoto článku 

Publikováno: před jedním rokem


Zdravé stravování

Dne 26.10.2018 se ve školní jídelně uskutečnila akce " Zdravé stravování ". Gastropromotér Zbyněk Diatka z firmy Podravka, seznámil děti s potravinami zdravé stravy ( pohanka, červená čočka, bulgur…).
 Vyprávěl o původu, pěstování, skladování, způsobu dopravy a zpracovávání potravin. Na ochutnávku připravil malé občerstvení : pomazánku z červené čočky, pomazánku z pohanky, bulgurový dezert s tvarohem.

 

Kolektiv školní jídelny děkuje Firmě Podravka a třídním učitelům za pohodový průběh akce.

Pokračování tohoto článku 

Publikováno: před třemi roky


Zdravý oběd – 2016

Dne 14.6.2016 se ve školní jídelně konala akce pod názvem " ZDRAVÝ OBĚD ". Gastropromotér Zbyněk Diatka, ve spolupráci s kuchařkami školní jídelny, připravil pro děti lososa na másle se špenátovým bulgurem. Akce se vydařia a doufám, že si i všichni pochutnali.

Pokračování tohoto článku 

Publikováno: před pěti roky