slideshow-img

Školní jídelna

zdr-vyziva-2014 Tel. číslo: 605 930 871

Pracovní doba ŠJ: 6,00 – 14,30

Vydávání obědů: 11,25 – 13,30

Placení obědů: !! POSLEDNÍ 2 PRACOVNÍ DNY V MĚSÍCI!!

Odhlašování obědů: Oběd je možné si odhlásit nejpozději den předem do 12,00

Výdej obědů pro nemocné do přinesených nádob pouze PRVNÍ den nemoci

Plán vedoucí školní jídelny

Vnitřní řád ŠJ – 2018/2019
 

       



Od 1.4.2019 navýšení ceny obědu o 2Kč.
  

   jidlo

 

Hmotnost jedné porce v hotovém stavu v gramech 

 



Alergeny ve školních jídelnách

Povinnost poskytování informací o potravinách spotřebitelům vyplývá z Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č.1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, které nabývá účinnosti dne 13.prosince 2014.Dále je zde platná vyhláška č.113/2005 Sb.,o způsobu označování potravin, ve znění pozdějších předpisů- dle § 8,odst. 10.

Od 13.prosince 2014 je povinností školní jídelny informovat strávníka o tom, zda se v nabízeném pokrmu vyskytují látky nebo produkty vyvolávající alergii.
Jedná se o 14 vybraných alergenů.Každý strávník si musí tyto látky hlídat sám.Jídelna má pouze funkci informační, nikoli povinnost zajistit dietní stravování odpovídající individuálním dietním požadavkům.
Přítomnost alergenů v pokrmu a nápoji bude označena na jídelním lístku číslem.Seznam alergenů najdete na našich webových stránkách, na nástěnce vedle jídelníčku a ve školní jídelně.

Připravila: Lenka Skáceliková<strong

Seznam alergenů




Ovoce do škol – 2020

 
V rámci projektu „Ovoce a zelenina do škol“, obdržela každá třída ochutnávkový koš. Děti tak měly možnost ochutnat méně známé plody.

mango – nazýváno ovocem bohů
granátové jablko – neboli marhanik granátový
nashi – japonská nebo korejská hruška, chutná jako kombinace hrušky s jablkem
mochyně peruánská – je označována za třešeň Inků
dračí ovoce – překrásný plod kaktusů rostoucích v Mexiku
avokádo – zdroj minerálních látek: draslíku,fosforu,magnezia     zdroj vitamínů C,E,K,B,
kiwi – pochází z Číny
ředkev bílá – obsahuje hořčík,draslík,železo
Big grin
Lenka Skácelíková

Pokračování tohoto článku 

Publikováno: před dvěma měsíci


Zdravé stravování

Dne 26.10.2018 se ve školní jídelně uskutečnila akce " Zdravé stravování ". Gastropromotér Zbyněk Diatka z firmy Podravka, seznámil děti s potravinami zdravé stravy ( pohanka, červená čočka, bulgur…).
 Vyprávěl o původu, pěstování, skladování, způsobu dopravy a zpracovávání potravin. Na ochutnávku připravil malé občerstvení : pomazánku z červené čočky, pomazánku z pohanky, bulgurový dezert s tvarohem.

 

Kolektiv školní jídelny děkuje Firmě Podravka a třídním učitelům za pohodový průběh akce.

Pokračování tohoto článku 

Publikováno: před jedním rokem


Jídelna -jídla

Publikováno: před dvěma roky


Zdravý oběd – 2016

Dne 14.6.2016 se ve školní jídelně konala akce pod názvem " ZDRAVÝ OBĚD ". Gastropromotér Zbyněk Diatka, ve spolupráci s kuchařkami školní jídelny, připravil pro děti lososa na másle se špenátovým bulgurem. Akce se vydařia a doufám, že si i všichni pochutnali.

Pokračování tohoto článku 

Publikováno: před čtyřmi roky