slideshow-img

Školní jídelna

zdr-vyziva-2014 Tel. číslo: 605 930 871

Pracovní doba ŠJ: 6,00 – 14,30

Vydávání obědů: 11,25 – 13,30

Placení obědů: !! POSLEDNÍ 2 PRACOVNÍ DNY V MĚSÍCI!!

Odhlašování obědů: Oběd je možné si odhlásit nejpozději den předem do 12,00

Výdej obědů pro nemocné do přinesených nádob pouze PRVNÍ den nemoci

Plán vedoucí školní jídelny

Vnitřní řád ŠJ – 2018/2019
 

       



Od 1.4.2019 navýšení ceny obědu o 2Kč.
       


Jídelníček

  jidlo

Hmotnost jedné porce v hotovém stavu v gramech 

 



Alergeny ve školních jídelnách

Povinnost poskytování informací o potravinách spotřebitelům vyplývá z Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č.1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, které nabývá účinnosti dne 13.prosince 2014.Dále je zde platná vyhláška č.113/2005 Sb.,o způsobu označování potravin, ve znění pozdějších předpisů- dle § 8,odst. 10.

Od 13.prosince 2014 je povinností školní jídelny informovat strávníka o tom, zda se v nabízeném pokrmu vyskytují látky nebo produkty vyvolávající alergii.
Jedná se o 14 vybraných alergenů.Každý strávník si musí tyto látky hlídat sám.Jídelna má pouze funkci informační, nikoli povinnost zajistit dietní stravování odpovídající individuálním dietním požadavkům.
Přítomnost alergenů v pokrmu a nápoji bude označena na jídelním lístku číslem.Seznam alergenů najdete na našich webových stránkách, na nástěnce vedle jídelníčku a ve školní jídelně.

Připravila: Lenka Skáceliková<strong

Seznam alergenů




Ovoce do škol – 2019

V rámci projektu ,, OVOCE A ZELENINA DO ŠKOL" dostala každá třída ochutnávkový košík. Děti měly možnost seznámit se a ochutnat méně známé plody.
avokádo – pochází z oblasti Mexika, jeho přezdívka je krokodýlí hruška
nashi – orientální druh hrušky
mochyně – příbuzná s rajčaty, chutí připomíná jahody nebo ananas
kiwi – přezdívka ,, čínský angrešt "
granátové jablko – patří mezi nejzdravější ovoce
cherimoya – pochází z Jižní Ameriky
mango – je symbolem lásky a hojnosti
granny smith – zelená odrůda jablek pocházející z Austrálie
blumy – chutné,zdravé a šťavnaté ovoce plné vitamínů
bílá ředkev – bohatá na minerální látky a vitamíny
sušené ovoce – fíky, švestky, datle, meruňky,
Děkuji za spolupráci třídním učitelům Big grin

Pokračování tohoto článku 

Publikováno: před pěti měsíci


Zdravé stravování

Dne 26.10.2018 se ve školní jídelně uskutečnila akce " Zdravé stravování ". Gastropromotér Zbyněk Diatka z firmy Podravka, seznámil děti s potravinami zdravé stravy ( pohanka, červená čočka, bulgur…).
 Vyprávěl o původu, pěstování, skladování, způsobu dopravy a zpracovávání potravin. Na ochutnávku připravil malé občerstvení : pomazánku z červené čočky, pomazánku z pohanky, bulgurový dezert s tvarohem.

 

Kolektiv školní jídelny děkuje Firmě Podravka a třídním učitelům za pohodový průběh akce.

Pokračování tohoto článku 

Publikováno: před osmi měsíci


Jídelna -jídla

Publikováno: před desíti měsíci


Zdravý oběd – 2016

Dne 14.6.2016 se ve školní jídelně konala akce pod názvem " ZDRAVÝ OBĚD ". Gastropromotér Zbyněk Diatka, ve spolupráci s kuchařkami školní jídelny, připravil pro děti lososa na másle se špenátovým bulgurem. Akce se vydařia a doufám, že si i všichni pochutnali.

Pokračování tohoto článku 

Publikováno: před třemi roky