Školní jídelna
Prosím, věnujte tomuto odkazu pozornost!
Výdej obědů pro nemocné do přinesených nádob pouze PRVNÍ den nemoci - od 11,00 do 11,25 hodin.
Plán vedoucího školní jídelny
Vnitřní řád školní jídelny
Provozně – sanitační řád školní jídelny
Vážení rodiče,
Od 1.3.2021 je školní jídelna v provozu bez omezení.
Žáci, kteří si dosud odebírali obědy, mohou i nadále.
Žáci, kteří se chtějí nově přihlásit k odebírání obědů do jídlonosičů, nechť tak učiní na e-mail: sj.kuncina@seznam.cz nebo na mobil732 759 715 co nejdříve.
Výdej obědů: 12,30 – 13,00 hodin
Skácelíková Lenka

Hmotnost jedné porce v hotovém stavu v gramech
|
l. |
ll. |
lll. |
D |
Houskový knedlík |
96 |
112 |
144 |
160 |
Bramborový knedlík |
120 |
140 |
160 |
200 |
Bramborová kaše |
150 |
175 |
200 |
250 |
Brambory vařené |
150 |
175 |
200 |
250 |
Rýže dušená |
96 |
112 |
128 |
160 |
Těstoviny |
120 |
140 |
160 |
200 |
Kuřecí maso |
37,2 |
43,4 |
49,6 |
62 |
Hovězí maso |
36 |
42 |
48 |
60 |
Vepřové maso |
37,2 |
43,4 |
49,6 |
62 |
Sekaná |
60 |
70 |
80 |
100 |
Rizoto |
168 |
196 |
224 |
280 |
Zapečené těstoviny |
210 |
245 |
280 |
350 |
Čočka na kyselo |
150 |
175 |
200 |
225 |
Hrachová kaše |
180 |
210 |
240 |
300 |
Špenát – zelí |
66 |
77 |
88 |
110 |
Omáčka |
90 |
105 |
120 |
150 |
Alergeny ve školních jídelnách
Povinnost poskytování informací o potravinách spotřebitelům vyplývá z Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č.1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, které nabývá účinnosti dne 13.prosince 2014.Dále je zde platná vyhláška č.113/2005 Sb.,o způsobu označování potravin, ve znění pozdějších předpisů- dle § 8,odst. 10.
Od 13.prosince 2014 je povinností školní jídelny informovat strávníka o tom, zda se v nabízeném pokrmu vyskytují látky nebo produkty vyvolávající alergii.
Jedná se o 14 vybraných alergenů.Každý strávník si musí tyto látky hlídat sám.Jídelna má pouze funkci informační, nikoli povinnost zajistit dietní stravování odpovídající individuálním dietním požadavkům.
Přítomnost alergenů v pokrmu a nápoji bude označena na jídelním lístku číslem.Seznam alergenů najdete na našich webových stránkách, na nástěnce vedle jídelníčku a ve školní jídelně.
Připravila: Lenka Skáceliková<strong
Seznam alergenů
Od 12 .4. 2021 bude školní jídelna opět v provozu pro žáky v rotační výuce, kteří budou automaticky přihlášeni.
12. 4. – 16. 4. 2021: žáci 1., 3. a 5. třídy
19. 4. – 23. 4. 2021: žáci 2. a 4. třídy
Toto střídání bude po týdnech, než dojde k uvolnění celého I. stupně.
Žáci, kteří se chtějí přihlásit k odebírání obědů do jídlonosičů, nechť tak učiní do pátku 9. 4. 2021 do 12:00 hodin na e-mail: sj.kuncina@seznam.cz
Výdej obědů pro žáky v distanční výuce -jídlonosiče:
13:00 – 13:15 hodin
- Čisté jídlonosiče
- Povinné roušky v prostorách školní jídelny
- Dezinfekce rukou před vstupem do školní jídelny
Lenka Skácelíková
Publikováno: před týdnem
Vážení rodiče,
z důvodu velmi malého zájmu o odebírání obědů, jsme nuceni od 29.3.2021 přestat vařit. Při nástupu dětí do školy, budou žáci automaticky přihlášeni.
Děkuji za pochopení
Lenka Skácelíková
Publikováno: před čtyřmi týdny
V rámci projektu „Ovoce a zelenina do škol“, obdržela každá třída ochutnávkový koš. Děti tak měly možnost ochutnat méně známé plody.
mango – nazýváno ovocem bohů
granátové jablko – neboli marhanik granátový
nashi – japonská nebo korejská hruška, chutná jako kombinace hrušky s jablkem
mochyně peruánská – je označována za třešeň Inků
dračí ovoce – překrásný plod kaktusů rostoucích v Mexiku
avokádo – zdroj minerálních látek: draslíku,fosforu,magnezia zdroj vitamínů C,E,K,B,
kiwi – pochází z Číny
ředkev bílá – obsahuje hořčík,draslík,železo
Lenka Skácelíková
Pokračování tohoto článku 
Publikováno: před jedním rokem
Dne 26.10.2018 se ve školní jídelně uskutečnila akce " Zdravé stravování ". Gastropromotér Zbyněk Diatka z firmy Podravka, seznámil děti s potravinami zdravé stravy ( pohanka, červená čočka, bulgur…).
Vyprávěl o původu, pěstování, skladování, způsobu dopravy a zpracovávání potravin. Na ochutnávku připravil malé občerstvení : pomazánku z červené čočky, pomazánku z pohanky, bulgurový dezert s tvarohem.
Kolektiv školní jídelny děkuje Firmě Podravka a třídním učitelům za pohodový průběh akce.
Pokračování tohoto článku 
Publikováno: před dvěma roky
Publikováno: před třemi roky